Aktualności

Szef kuchni

Nad całą maszyną nazywaną Restauracja American House – piecze pełni Chef Michał Stopczyński. To do jego obowiązków należy planowanie potraw, kontrola dostaw – jakości i świeżości półproduktów, szkolenie nowych kucharzy, rozpisywanie grafiku pracy, tworzenie nowego menu. Jest najbardziej zorganizowaną osobą na kuchni, kluczem do prawidłowego funkcjonowania zaplecza.

Jest logistykiem, liderem, wyśmienitym kucharzem, artystą, mediatorem. To dzięki niemu Restauracja American House działa jak szwajcarski zegarek, a w każdej potrawie można poczuć miłość i pasję do sztuki gotowania. Rozważny, zdyscyplinowany, opanowany, niezastąpiony perfekcjonista. Urodzony przywódca, który w sytuacjach stresujących zachowuje stoicki spokój.
Specjalizuje się w polskiej kuchni ze szczyptą nowoczesności. Nie lubi rutyny. Zawsze pełen pomysłów, istny kreator wrażeń. Zwykłego schabowego potrafi zmienić w paletę smaków poprzez odpowiednią prezentację, dobór przypraw oraz właściwie zachowanie temperatury smażenia. Uwielbia używać ognia na kuchni. nie zdziwcie się, gdy od czasu do czasu zobaczyć płomień wychodzący z zaplecza… Jak sam mówi: „Redukcja jest najważniejsza”. Poznajcie wybitnego Chef de Cuisine, Szefa Kuchni Restauracji American House – Michała Stopczyńskiego

Zastępca Szefa Kuchni

Człowiek zagadka. Na kuchni – najwyższy i… najcichszy. Skoncentrowany na pracy. Uwielbia kofeinę. Pedant, dbający o szczegóły. To dzięki niemu prezentacje naszych potraw są perfekcyjne. Nic nie umknie jego uwadze i bystremu oku. Nacisk kładzie na smak. Jak sam mówi: „możesz każdą potrawę zrobić magiczną,gdy dodasz odpowiednich ziół”.  Poznajcie – Andrzeja Tarasa.

Starszy kucharz

Dołączył do nas w lutym 2019 roku i od razu… zakasał rękawy. Niesamowicie pracowity, ułożony i… wygadany. Przy pracy lubi pogadać, ale męczy go lanie wody. Skrzydła rozwija przy dużych grupach, gdzie w tym samym momencie trzeba wydać 20 różnych dań głównych dla ponad… 100 gości (w naszym żargonie nazywamy to „tabaką”). Poznajcie – Roberta Mątfickiego.

Młodszy kucharz

Zawsze uśmiechnięty i pełen optymizmu. Istny wulkan energii, który nie boi się żadnego kuchennego wyzwania. Chętnie próbuje nowości, nie popada w rutynę. Jego potrawy zawsze posiadają szczyptę nowoczesności. Wygadany. Na kuchni nigdy nie jest cicho, gdy on na niej pracuje. Jest Ninją-Siekania, bo na nic nie lubi  tracić czasu. Poznajcie – Daniela Walczaka.

Obsługa sali

Dobrą restaurację poznaje się nie tylko przez potrawy, lecz również poprzez obsługę i serwis. Sala restauracyjna jest miejscem pełnym relaksu, ciszy i spokoju. Dzięki połączeniu charyzmy i doświadczenia naszej obsługi, zyskuje prawdziwie unikatową atmosferę. Gościnność to szacunek, serdeczność i troskliwość okazywana Gościom. Dla prawdziwego kelnera zaspokajanie ich potrzeb to nie tylko praca, ale przede szystkim powołanie. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu naszej obsługi wszystkie przyjęcia są zawsze dopracowane z największa starannością. Poznajcie – naszą menager Anię oraz Martę, Iwonę i Kamila.